Followers

Sunday, February 3, 2013

Semester 4, May Allah Ease.



Subhanallah, Alhamdulillah.Ulang dan ulang sampai puas.
Terbawa-bawa acapella yang dibuat UNIC sebenarnya ni.
Seriusly suara mereka anugerah! Ini link,kut-kut teruja nak dengar kan?

UNICtv. Acapella Maha Suci Allah

Dan esok, 3 Feb 2013. Stesen Bas KB --> Terminal Makmur, 10 pm.
Kembali menjajah taman ilmu Kuantan bersama rakan seperjuangan.
Sekejap je 3 minggu,pejam celik cuti semester 3 dah habis.
result exam dah tengok, cuma buku sirah tinggal 1/4 belum habis -.-"

Hari ini, tengok dari FB, pak sepupu Azizi Mejan dah kawen dengan K.Hafiza.
Seminggu sebelum, adiknya Azri Mejan dengan K.Hidayah.Sekali gus, jimat :D


Atas: Azizi+ Hafiza & bawah: Azri+Hidayah
Cepat masa berlalu, dulu aci maen jugak la kut dengan depa, sekarang
dah berkahwen riang.Bila la abang dan kakakku mahu ikut jejak ni? adik 
dia pun nak merasa meriah ada orang kahwen dalam family. Best kut!

Bulan 3, kawan sebatch sorang lagi kawen. Lepas tu sapa plak? Haa.

Ustaz Azhar ada kata, petanda jodoh baik,bila kita lihat dia hati rasa lapang.
Ni kira qaul UIA ye, bukan saya. Wahh, dah besar semua orang.Saya baru 20++.

 For New semester, come with new hopes and dream for a better semester.
Ya Allah ya Bari', ya Alim, ya Hakim.Engkaulah yang Maha Mengatur, maka aturkanlah agenda kami seiring dengan agendaMU.Jadikan segala ilmu yang kami belajar nanti mendekatkan kami kepadaMU, membuka mata kami kepada kebesaranMU. Sibukkan kami dengan perkara yang bermanfaat dan baik,dengan usaha dakwah dan tarbiah.Jangan Kau lalaikan kami ya Rabb dengan perkara sia-sia dan membuat kami jauh.Faqihkan kami denganilmu-ilmuMu dalam usaha mengapai redha dan cintaMu.Moga kami cemerlang dunia dan akhirat dan terimalah segala usaha kami sebagai ibadah di sisiMu ya Allah. Allahumma ameen.
[source]
Semester 4, semoga terisi dengan perkara baik dan bermanfaat.
Perkara yang bisa buat kita tersenyum dan ibu ayah gembira.
Perkara yang kalau tak banyak, sedikit jadilah menyumbang untuk agama.
Masa belajar sila fokus, waktu maen-maen jangan tak maen ^_^

Clinical Biochemistry, Medical Microbiology, Quality Assurance, Philosophy
of Science and Parenting Class, let's be my bestfriend and please be nice :)

May Allah ease.Dream high and do pray a lots.

2 pengomen sporting!:

docHana said...

Alhamdulillah,, sy suke dgn sifat positif awk.. =)

Izzati Nur said...

@docHana

-alhamdulillah,sometimes we HAVE to act like iron lady even weak deep inside so that we can spread the +ve aura to ppl around.

Optimis, Allah akan bantu kita dgn byk cara yg xterduga,DIA spt apa yg kita sangkakan :)

Let's be postive lillah!

 

Blog Template by BloggerCandy.com