Followers

Saturday, September 22, 2012

We Choose to VOTE!

Salam alaik :)

Pheww (sambil mengelap peluh perempuan), hangat oh hangat. Bahang Pilihanraya 
Kampus (PRK) kian terasa. Poster calon-calon dari semua kuliah bertebaran di sini sana.

Senyum sampai telinga ^____^, sebab ;

Dapat mengundi untuk pertama kalinya, memilih calon-calon untuk next tenure 
SRC( Students Representetive Council) atau bahasa laen MPP Kampus :)

Memandangkan umur dah cukup untuk turun mengundi maka rasa eksaited tu lebih sedikit..walau ini baru pilihan raya kampus je pun kata orang tak payah nak pompang 
sangat lah tapi saya PILIH UNTUK MENGUNDI ok, aiwah !


sebab; mereka yang bakal dipilih bakal membawa suara mahasiswa/wi.

Umpamanya nak sampaikan hajat di hati berkenaan pada seseorang kan.untuk mereka
yang tahu adab dan akhlak, dia salurkan pada orang tengah untuk sampaikan pesan.
Lebih menjaga dan tertib dan saluran pun betul.,tak terus terjah sampaikan rasa,
bimbang juga tidak kena pada cara dan gayanya, diri sendiri yang naya.

So SRC yang bakal dipilih umpama ORANG TENGAH itulah, penting kot!

Dan calon dari kuliah hamba,Kuliyyah of Allied Health Sciences  ada 3 muka,iaitu;

Kakak yang berkaliber, Sis Aida Noorsyuhada Zuraidi, Dietetic, 3rd Year.
Bro yang ada politik wajah Bro Muhd Razani Azmi, Dietetic, 2nd Year.
Bro sorang lagi yang  bersahaja, Bro Farhan b. Amran, Optometry, 2nd Year.

dan diumumkan dengan bangga saya sudah ada calon feveret ^_^V

Jom pakat turun mengundi calon kuliah masing2 pada 25/9/2012, Selasa ini dah taw.
Set reminder, buat alarm di handset, letak dalam planner masing-masing.

Pesanan penaja, 

pilihlah calon yang dapat berkhidmat untuk ummat.Kerana amanah itu berat.

Bukan sekadar terpukau dengan manifesto yang wow ,pergh, daebak dan hebat, 
namun harus diambil kira yang calon itu yang Al-Qawiyy (berkemahiran memimpin)
dan al-Amin ( amanah) seperti yang tercatat kemas dalam Al-Quran.


“Sesungguhnya orang terbaik yang boleh engkau upah untuk bekerja ialah orang yang Qawi (berkompetensi) dan Amin (bertintegriti)” [al-Qasas 28: 26]


Maha baik dan tahunya Allah SWT, DIA dah guide awal-awal macam mana nak pilih pemimpin.So, cast our vote to the candidates yang kita rasa mampu dan ada 2 ciri ini ye,insyaAllah :) 

And to all candidates of SRC IIUM generally and IIUM Kuantan specifically, 
seeru 'ala barakatillah for the election, may Allah assist and guide all of you,ameen.

4 pengomen sporting!:

docHana said...

sy pilih mengundi =)

Sis Izzati said...

jangan lupa turun ye docHana :)

Qamarul Iqmal said...

hebak mu ety hebak

Sis Izzati said...

wow, hebak maro cakap kelate!

mu hebak jugak kalu turun 4 vote nanti 25/9 nih.undilah yg beragama dan boleh bwk agenda agama :))

 

Blog Template by BloggerCandy.com