Followers

Monday, March 12, 2012

Daerah Damai Tanah Serendah Sekebun Bunga


Banyak ditepek di wall dan home Facebook tentang puisi ini
seriusly,indah sungguh puisi khas kepada rakyat kelantan
so kira masa kak Oki sedang memerah otak tu teringat kat ambe jugak ^_^
nahh,, tribute to ANDA the Kelantanese ~~



dah lama tak perah otak untuk berjiwang karat,maka takde apa yang indah keluar untuk dipuisikan~ada rasa tapi tiada jiwa untuk berpuisi sekaran


Saya sangat bersyukur sebab jadi anak kelantan,di bawah kepimpinan ulama'


takkan jumpa suasana 1 bandar penuh dengan laki pakai kaen pelikat walau nak masuk mall besar lepas jumaat kecuali di kelantan,sempoi ja pakcik,orang muda membeli belah tanpa segan sebab malu berkaen pelikat..


takkan jumpa(untuk saya) bandar yang tenang mata memandang sebab mostly lelaki perempuan menutup aurat,walau ada kadang yang tersesat dalam linkungan,dia yang jadi segan sebab ramai yang lihat pelik ^^


susah nak jumpa, pagi jumaat ramai yang berpusu-pusu duduk bersila di bawah khemah,tepi kedai berhamparkan tikar @ akhbar lama semata untuk dengar kuliah jumaat di Medan Ilmu, yang biasanya disampaikan oleh TGNA,.penuh,seriusly!




walau ada orang kondem kata oghe Qlate kuat assobiyah(berpuak-puak) tak boleh nak buat apa sebab ukhuwah kami dirapatkan dengan loghat dan cara hidup.tapi kami mesra dengan semua negeri laen insyaALLAH.


Im proud to be a Kelantanese =)

1 pengomen sporting!:

mizhubby said...

tahu takpo...saya bangga jadi ank klate jugok.. >__<

 

Blog Template by BloggerCandy.com