Followers

Thursday, August 18, 2011

Santai - Road To Taman Ilmu dan Budi


Bismillah wa alhamdulillah,Ramadhan Kareem :)
 

Pagi ini,kerana efek minum kopi semalam, nak lelap pun mata tak nak tutup walau semalam tido 3 pagi -+. Maka, kerja sekarang ialah membilang hari bakal tinggalkan daerah damaiku ini setelah 3 bulan lebih bercuti riang [ kalau keje, mau dapat cecah ribu tapi tinggal kalau jela kan ]. 

Road to Taman ilmu dan Budi @ UIAM Kuantan 18 days left.Huk2,tak lama dah kut.
Sedih nak tinggal keluarga, kucing2, rumah dan negeri sendiri sebab dah terlalu
lama diberi cuti oleh kerajaan ini walau Kuantan masih dalam Pantai Timur.


Inilah cabaran, takkan nak lepak kat rumah sampai tua, berat nanang.Buat perabes beras pun ada.Perjuangan di Bumi Kuantan menanti, walau banyak cerita kata itu dan ini tentang kampus nan satu ini.Ada yang best didengar, ada yang buat diri 'seram' sebab katanya major students adalah 'hantu buku'.Tapi tulah,belajar itu tanggungjawab, belajar kerana ALLAH dapat pahala, orang yang menuntut ilmu dimudahkan jalan menuju syurga..tak nak ke? [pujuk diri sendiri ]


Ni antara komen/FB status sahabat2 yang sedang demam ke arah menjadi new intake students session 2011/2012.Check it out!

nasihat senior ini membantu ;)

so true.ada kami kesah kata orang..?

Dan, sebagai tanda semangat nak belajar, academic calendar pun selitkan juga.
Sesiapa yang baca ni student uiam, bleh la tatap baek2 ye :)




Sekian, berita pagi.Maaf, entri ini tidak serius ya :)


ps: membilang hari Ramadhan nak berlalu lagi penting dan memberi makna
pss: moga terpilih bertemu Lailatuqadar, allahumma ameen..

5 pengomen sporting!:

athirahariffin said...

betul. aku pun membilang hari nak g sano. sedih la nak tinggal rumah. jenis hantu rumah tu gak.

tp betul gok, berat nanag kalu nok dok rumah sapa bilo.

huuu~~ aku kena naikkan smgt ni. ak masih low motivation lagi ni tiiii~~

berat nanang sggh la ak ni!

husnataqwa said...

eh eh, best ape perkongsian ni. santai but worth to read. =)

18 hari lagi rupanya. selama ni kak husna tak pernah pulak bilang. eheheee. =)

Harap2 kita boleh berjiran lagi.. (tapi nampak macam tinggal harap sajelah.... )

apapun, moga ALLAH mudahkan semuaaaaaaa urusan kita kat SANA nanti. =)

Take Care ETY!

sis Izzati said...

@athirah ariffin

-mghitung hari la kita sma2.yeah, kna kumpul smgt sblm msuk, charge penuh slalu,xse doh perit2 kat pj brulang.ameen..tapi klu skit i2 buat kita sabar N taw erti bsyukur,moga ALLAH
kuatkan kita :)

@k.husnataqwa

-tq kak 4 ur comforting, appreciated it :)

yup, hope jd jiran lg,bleh2 sama2 bntu-mbantu,kuat mguatkan, n klu stress sy g kenak kak :P

ameen, yeah road to Kuantan,Rabbi Yassir wala tuassir,khusna pun TC deh

qudwa said...

gud luck yer...same la kite...tapi u lain..haha

Zahra Ameerah said...

sedih baca status tirah tu T-T
sedih rindukan sahabat-sahabat kuantan nanti T-T

 

Blog Template by BloggerCandy.com