Followers

Thursday, June 23, 2011

Dengan Pena Pun Boleh..!

Bismillah wa alhamdulillah :) moga sihat dan ceria kamu dan kita semua.

Dari Abdullah Ibn Amru Ibn Al-Ash, Rasulullah S.A.W. bersabda: 
"Sampaikan dariku walau satu ayat!"
 (Hadith Riwayat Al-Bukhari)

Menyahut seruan dari sahabat saya, Mr.Ano maka saya dengan senangnya hati
juga mahu sertai kempen "Jom Jadikan Blog Sebagai Medan Dakwah" yang 
dilinkkan kepada penganjur kempen cik Atiqa Aula.Tahniah,bagus usaha anda.



Dakwah: seru ke arah kebaikan.


"Maaf saya sibuklah", "erk,aku pun tak cukup ilmu, nak ajak orang lainn pulak",
"alaa, tak payah jaga tepi kain orang"..Itulah antara respon negatif yang
sering dijadikan alasan untuk tidak mahu berdakwah.

Maka, dengan adanya zaman serba canggih tak ingat ni, elok juga kalau kita
sambil duk hadap facebook, tweet sana sini, download lagu@movie 
tak henti-henti,apa kata kita ambil masa sekejap untuk menyampaikan sesuatu 
kepada orang lain.Mula-mula memang rasa segan segala bagai nak share,
nak buat entri atau buat status FB baik-baik sikit dari biasa, takut kawan 
kata 'eh,kau dah buang tabiat ke?" jawab je " best jugak kalau usaha ni 
dapat buang sikit dosa aku kan, jomla sama-sama buang tabiat macam aku".



Haaa, kan tak payah pun, acu try test..!


So, apa lagi, jom kita sokong kempen ini ramai-ramai.Sejuk hati tengok
blog-blog yang menyampaikan kebaikan walaupun in sweet and simple way :)




"Hiduplah dengan memberi sebanyak-banyaknya, bukan sekadar menerima
sebanyak-banyaknya" -Laskar Pelangi-


tagged
cik anda dan anda..!

p/s:akan pergi bertapa beberapa hari, mencari erti hidup,doakan saya

5 pengomen sporting!:

Mr AnOnymOUs said...

syukran ety:) [bajet rpt je pgil ety..hehe]

teruskan usha dakwah moden kita nie:)

Atika Aula said...

betul juga apa yg awak katakan tu..
alhamdulillah~ syukran sbb sudi join kempen ni. teruskan berblogging :)

Atika Aula said...

betul juga apa yg awak katakan tu..
alhamdulillah~ syukran sbb sudi join kempen ni. teruskan berblogging :)

Mohamadazhan.com said...

salam

setuju dan sokong kempen ni! perkara yang berdosa, sekarang dipandang biasa...sedangkan semua itu merosakkan jiwa...moga dilindungi dari dosa dan sengsara.

sisIzzati said...

@mr.Ano:

is ok shbt :) sama2 la kita

@atika

u too.keep doing good kempen eh

@azhan

sbb environmet seolah kata bnda yg salah tak salah, tu yg bhaya..
allahumma ameen, moga smua org2 yg kita syang n Islam yg kita cinta dijaga oleh ALLAH

 

Blog Template by BloggerCandy.com